Főoldal

Középkori fohász:

Adj ERŐT Uram,
hogy el tudjam fogadni a megváltoztathatatlant!

Adj KITARTÁST Uram,
hogy meg tudjam változtatni a megváltoztathatót!

Adj BÖLCSESSÉGET Uram,
hogy e kettőt egymástól mindig meg tudjam különböztetni!


Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Szent Margit Kórház, Vesebetegek Klubjának honlapján.

A krónikus betegségekben szenvedők, mint a vesebetegek, sok mindenben különböznek még hasonló sorsú társaiktól is. Ha valaki eltöri a lábát, vagy mandulaműtéten esik át, eltölt a kórházban valamennyi időt, majd otthon lábadozik, és esetleg néhány alkalommal kell ellenőrzésre visszamennie a kórházba. Ezután csak a "következő lábtörésnél" találkozik ugyanazokkal az orvosokkal, nővérekkel. A betegtársak pedig egészen biztosan újak lesznek.

A krónikus vesebetegek azonban, ha egyszer kapcsolatba kerültek a kórházzal akkor többnyire már csak az a kérdés, hogy milyen ütemben sűrűsödik a találkozásuk ugyanazokkal az orvosokkal, nővérekkel, és persze betegtársakkal. A hemodialízis során ezek a találkozások már kétnaponta ismétlődnek, alkalmanként négy óra időtartamúak és hosszú évekig is eltarthatnak. A család és a munkahely kivételével hol tölt még el az ember ennyi időt?!

Érthető hát ezeknek az embereknek az az igénye, hogy ebben az új környezetben is megtalálják a helyüket, barátokra leljenek, és a kényszerű együttlétet okos tartalommal töltsék meg. Ennek révén tud a betegek, orvosok, nővérek betegség által véletlenszerűen összehozott embercsoportja csapattá válni, közösséggé formálódni, amelyet már nem csak a betegség, mint egyetlen közös tulajdonság tart össze. Egyre többen és egyre többször találkoznak a kórházon kívül. Klub-összejövetelek, kirándulások, színházlátogatások, oktató-táborok tarkítják a hétköznapokat. A családtagok is, akiknek - ne feledjük! - szintén együtt kell élni a betegséggel, bekapcsolódnak ezekbe a közös programokba, és így, szinte észrevétlenül válik közösséggé az emberek egy csoportja.

Ehhez kíván ez a honlap segítséget nyújtani.

Köszönjük: a Szent Margit Kórház Vesebetegek Klubjának tagjai.
Keresés a honlapon

A weboldal karbantartása megszűnt, a hasznosnak ítélt tartalmak publicitását azonban megtartjuk.

Köszönjük a közel 100 ezer látogató érdeklődését.
Reméljük, sikerült némi segítséget nyújtani.

2018. május
 


Tisztelt Látogató!

Kérjük, hogy adójának 1%-ával támogassa a Szent Margit Kórház Vese Alapítványt!

Adószámunk:
18087183-1-41
1032 Budapest, Bécsi u. 132.

Köszönjük, hogy támogatja vesebeteg embertársaink ellátásának javítását.VII. Országos Pszichonephrologiai Konferencia

2013. május 13-án a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Vese Alapítvány, a Preventív Medicináért Alapítvány és a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány valamint a Nemzeti Vese-program támogatásával immáron hetedik alkalommal rendeztük meg Újpest Polgár Centrumában az Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferenciát 85 regisztrált résztvevővel.

Tovább >>>


VI. Országos Pszichonephrologiai Konferencia (Meghívó)

2012. május 5-én, szombaton 9.00-17.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Nephrologiai Társaság Pszichoszociális és Rehabilitációs Bizottságának rendezésében a VI. Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferencia.

Fókuszban: Az egészségkárosodás megállapításával kapcsolatos változások, az idős vesebetegek kezelésének, gondozásának kérdései.

Helyszín: Újpest Önkormányzat Polgár Centrum
Budapest, IV., Árpád u. 66. (a 3-mas metró Újpest végállomásánál)

Térkép
Tai Csi Diósjenőn
2012.04.19.

2011-ben a diósjenői táborozásokon segítette munkánkat Gervai Miklós András, a Tai Csi magyarországi mestere is. Az ő tevékenységét mutatja be az alábbi tájékoztató.
Közhasznú jelentések
2013. évi jelentés
2012. évi jelentés
2006. évi jelentés