2010. fontosabb eseményei

2010. december 23.

2010. december 23-án, csütörtökön 15-órától karácsonyi ünnepséget szerveztünk kedves betegeinknek.

2010. november 28.

2010. november 28-án, vasárnap ismét hangversenylátogatást szerveztünk. Az Óbudai Kamarazenekar hangversenye az Óbudai Társaskörben került megrendezésre. A jelenlevők többek közt Mozart A-dúr szimfóniáját, Telemann D-dúr brácsaversenyét élvezhették.

2010. október 20.

2010. október 20-án, szerdán a Szent Margit Kórház Vesebetegek Klubja keretében hangversenyt szerveztünk a Zenebarát Klub tagjainak. Délután öt órakorkor találkoztunk az Óbudai Társaskör előtt. (Összlétszám: 5 fő)

A műsor házigazdája Czigány György volt, aki a Budapesti Vonósok Kamarazenekar közreműködésével játékos formában kalauzolt Bach, Mozart, Haydn, Bartók művei között. A hangverseny 18 óra után fejeződött be. A jelenlévők, akik helyesen válaszoltak a műsor házigazdájának kérdéseire értékes ajándékokkal térhettek haza.

2010. augusztus 8.

2010. augusztus 8-án, vasárnap a Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége Diósjenőn Vesenapot szervezett. A Szent Margit Kórház parkolójából reggel 8 órakor busszal indultunk Diósjenőre. Azokkal a betegekkel, illetve családtagjaikkal, akik saját kocsival jöttek, Diósjenőn találkoztunk.

2010. július 25.

2010-ben két csoportban szerveztünk oktatást Diósjenőn. Az első csoportban július 25-től 31-ig a CAPD-s betegeink, a másodikban augusztus 1.-7. között a predialízis stádiumban gondozott vesebetegeink és családtagjaik vettek részt.

Betegüdülés keretében 2010. augusztus 8-tól-14-ig 12 fő betegünknek, illetve hozzátartozóiknak biztosítottuk a Diósjenői Kempingben történő elhelyezést.

2010. április 24.

2010. április 24-én, szombaton, délelőtt 10 órára, hagyományos kétkezi munkára vártak minket Gánton a Fecskepalota munkatársai. Reggel 8-kor találkoztunk a Szent Margit Kórház parkolójában, majd busszal útnak indultunk Gántra. A programon kollégák, betegek, valamint családtagok vettek részt. Tíz órakor már a Fecskepalotánál voltunk, ahol eligazítás után nekiláttunk a munkának.

A Fecskepalota 1994-ben, 25 civil szervezet összefogásával épült sérült, fogyatékossággal élő, vagy valamely szempontból hátrányos helyzetű csoportok rekreációs üdültetése céljából.

Nyolc csoportot alkottunk, aszerint, hogy ki milyen feladatot végezne szívesen: mázolás, szemétgyűjtés, homokos lovas pálya felfrissítése, virágládák és ágyások beültetése, kerti lak nádtetejének cseréje.

A Fecskepalota munkatársai minden segítőt ebéddel vártak, majd a zámolyi általános iskola diákjai zenés színdarabot adtak elő, és a színkottás zenekar is fellépett. Csapatunk tagjai közül, azok, akik még bírták erővel átsétáltak a közelben lévő bauxitbányába.A gánti bánya Európa leggazdagabb bauxitbányája volt. Ma múzeumként működik.Keresés a honlapon

A weboldal karbantartása megszűnt, a hasznosnak ítélt tartalmak publicitását azonban megtartjuk.

Köszönjük a közel 100 ezer látogató érdeklődését.
Reméljük, sikerült némi segítséget nyújtani.

2018. május
 


Tisztelt Látogató!

Kérjük, hogy adójának 1%-ával támogassa a Szent Margit Kórház Vese Alapítványt!

Adószámunk:
18087183-1-41
1032 Budapest, Bécsi u. 132.

Köszönjük, hogy támogatja vesebeteg embertársaink ellátásának javítását.VII. Országos Pszichonephrologiai Konferencia

2013. május 13-án a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Vese Alapítvány, a Preventív Medicináért Alapítvány és a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány valamint a Nemzeti Vese-program támogatásával immáron hetedik alkalommal rendeztük meg Újpest Polgár Centrumában az Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferenciát 85 regisztrált résztvevővel.

Tovább >>>


VI. Országos Pszichonephrologiai Konferencia (Meghívó)

2012. május 5-én, szombaton 9.00-17.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Nephrologiai Társaság Pszichoszociális és Rehabilitációs Bizottságának rendezésében a VI. Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferencia.

Fókuszban: Az egészségkárosodás megállapításával kapcsolatos változások, az idős vesebetegek kezelésének, gondozásának kérdései.

Helyszín: Újpest Önkormányzat Polgár Centrum
Budapest, IV., Árpád u. 66. (a 3-mas metró Újpest végállomásánál)

Térkép
Tai Csi Diósjenőn
2012.04.19.

2011-ben a diósjenői táborozásokon segítette munkánkat Gervai Miklós András, a Tai Csi magyarországi mestere is. Az ő tevékenységét mutatja be az alábbi tájékoztató.
Közhasznú jelentések
2013. évi jelentés
2012. évi jelentés
2006. évi jelentés