2012. év fontosabb eseményei

2012. október 19. péntek 18:30 – Jótékonysági koncert a Kiscelli Kálváriáért

A Kiscelli Kálvária felújítása érdekében jótékonysági koncertet tartott az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete. A kezdeményezés fővédnöke Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere volt. Az esten a Golgota Gospel Kórus lépett fel. A Szent Margit Kórház Vese Alapítványa is támogatta e kezdeményezést, és a Vesebeteg Klub tagjaival (10 fő) részt vettünk a jótékonysági koncerten.

A Kiscelli Kálváriát az 1800-as évek elején állíttatta Óbuda német ajkú lakossága. A Kiscelli Múzeum elől induló keresztút, végén a golgota szoborcsoporttal, az idők folyamán megrongálódott. Stációit és a szobrokat több alkalommal is felújították civil kezdeményezésre, a keresztút állapota azonban ismét cselekvést kívánt. A kálvária felújítására Vízi Tihamér festőművész, helyi lakos kezdeményezésére egyesületek, művészek részvételével szerveződött polgári összefogás.

A jótékonysági koncert előtt Bús Balázs polgármester arra emlékeztetett, hogy az egyházzenei kompozíciók, a templomépítészet csodái az egyetemes emberi kultúra értékhordozói, ezért védelemre érdemes alkotások. A nagypéntek kálváriáját jelző keresztút szorosan kapcsolódik a közösségeket integráló templomokhoz, kápolnákhoz. A legnehezebb mindig az első lépés megtétele. Sokunkban ott motoszkál a rendezettség és szépség iránti igény, de mindig kell valaki, aki élére áll az ügynek, megfogalmazza sokak gondolatát.

Bús Balázs köszönetét fejezte ki a felújítást kezdeményező Vízi Tihamér festőművésznek, az Óhegy Egyesületnek és vezetőjének, Felcsuti Lászlónak, és méltatta eddigi munkájukat.

A Kiscelli Múzeum templomterében tartott esten Magyarország legnagyobb kórusa, a Golgota Gospel Kórus lépett fel nagy sikerrel. A Templom tér a főváros egyik valódi gyöngyszeme, a Kiscelli Múzeum legkülönlegesebb helyszíne, amelyet az elmúlt évszázadok során többször átépítettek. A kórus művészeti vezetője és karmestere a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú zongoraművész, Mark Zeeman, aki több mint tíz éve egy számára akkor még idegen országban, Magyarországon megálmodott egy énekegyüttest.

A rusztikus, vakolatlan falak között ma is érezhető volt a szent tér különleges hangulata, amelyet a nagyon színvonalas gospel koncert tovább fokozott.

2012. szeptember 29. szombat 19 óra – Jótékonysági koncert a gyermekellátás javára

A Szent János Kórház Gyermekosztálya számára szerveztek gyűjtést egy új, jóval korszerűbb ultrahang készülék vásárlására. E nemes célt a Szent Margit Kórház Vese Alapítványa is támogatta 10 jeggyel. A rendezvényen a Vesebeteg Klub tagjai mellett sokan jelentek meg a kórház munkatársai közül is, családtagjaikkal, barátaikkal.

A találkozót este ¾ 7-re, a MOM Művelődési Központ bejárata elé beszéltük meg. Belépve a szervezők pezsgővel és pogácsával fogadták a résztvevőket.

Az est házigazda szerepét Papp János a Centrál Színház művésze vállalta magára, aki elmondta, hogy az adományokból egymillió forint gyűlt össze, és egy nagyon szép verssel köszönte meg mindenkinek a segítséget.

A koncerten fellépett Halmos Béla, aki gyimesi népdalokat énekelt, az Amadinda Ütőegyüttes, akik különféle hangszereken, fadobokkal fokozták a jó hangulatot, majd hozzájuk csatlakozott, és velük énekelt, gitározott Karácsony János, az LGT tagja.

A szünet után Litkai Gergely humorista szórakoztatta a résztvevőket. A koncerten fellépett még Wolf Kati is, aki az X faktorban tűnt fel csodálatos hangjával.

Végezetűl Dr. Madarasi Anna, a Gyermekosztály vezető főorvosa kis ajándékcsomagot adott át minden fellépőnek.

A nagysikerű jótékonysági koncerten a fellépők minden egyes vendég számára jó hangulatú szórakoztató estét varázsoltak. De ami a legfontosabb, hogy a támogatók segítették a gyermekosztály munkáját, s így hozzájárultak a gyermekosztály fejlesztéséhez, az ellátás színvonalának és minőségének javításához.

2012. július 4. szerda 20 óra - Muzsika a kertben


A Vesebeteg Klubja keretében alakult Zenebarátok Klub tagjainak hangversenyt szerveztünk, amely 2012. július 4-én, szerdán este 8 órakor az Óbudai Társaskör kertjében került megrendezésre.

Az Óbudai Társaskör épületét klasszicista stílusban építették 1816-1818 között a "Koronához és az Oroszlánhoz" címzett fogadónak és kávéháznak. A felújított épületben 1988 óta működik az Óbudai Társaskör. A ház formáját Korompay Katalin Ybl-díjas építész alkotta.


Már maga a helyszín is csodálatosan szép volt, hatalmas gesztenyefák, vadszőlő, a lámpabúrán fészkelő gerlepár egyedülálló hangulatot biztosított.


A 2009-ben alakult formáció, a Pataj Jazz Kvintett a 60-as, 70-es évek hard-bop zenészeinek mértékadóvá vált kompozícióit, azaz igazi, vérbő dzsesszt játszott. Az együttes vezetője Pataj György 1998-ban harmadik lett a Füsti Balogh Gábor Jazz-zongora Tehetségkutatón, a dobos ugyanabban az évben a Kovács Gyuláról elnevezett versenyt nyerte meg. A Fekete-Kovács Kornél trombitással, Nagy Balázs szaxofonossal és Oláh Péter bőgőssel felálló kvintett hangzásával is Art Blakey, Herbie Hancock, Lee Morgan, vagy Benny Golson legendás együtteseit idézte.

A hangversenynek 22 óra után lett vége.
Keresés a honlapon

A weboldal karbantartása megszűnt, a hasznosnak ítélt tartalmak publicitását azonban megtartjuk.

Köszönjük a közel 100 ezer látogató érdeklődését.
Reméljük, sikerült némi segítséget nyújtani.

2018. május
 


Tisztelt Látogató!

Kérjük, hogy adójának 1%-ával támogassa a Szent Margit Kórház Vese Alapítványt!

Adószámunk:
18087183-1-41
1032 Budapest, Bécsi u. 132.

Köszönjük, hogy támogatja vesebeteg embertársaink ellátásának javítását.VII. Országos Pszichonephrologiai Konferencia

2013. május 13-án a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Vese Alapítvány, a Preventív Medicináért Alapítvány és a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány valamint a Nemzeti Vese-program támogatásával immáron hetedik alkalommal rendeztük meg Újpest Polgár Centrumában az Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferenciát 85 regisztrált résztvevővel.

Tovább >>>


VI. Országos Pszichonephrologiai Konferencia (Meghívó)

2012. május 5-én, szombaton 9.00-17.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Nephrologiai Társaság Pszichoszociális és Rehabilitációs Bizottságának rendezésében a VI. Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferencia.

Fókuszban: Az egészségkárosodás megállapításával kapcsolatos változások, az idős vesebetegek kezelésének, gondozásának kérdései.

Helyszín: Újpest Önkormányzat Polgár Centrum
Budapest, IV., Árpád u. 66. (a 3-mas metró Újpest végállomásánál)

Térkép
Tai Csi Diósjenőn
2012.04.19.

2011-ben a diósjenői táborozásokon segítette munkánkat Gervai Miklós András, a Tai Csi magyarországi mestere is. Az ő tevékenységét mutatja be az alábbi tájékoztató.
Közhasznú jelentések
2013. évi jelentés
2012. évi jelentés
2006. évi jelentés