2011. fontosabb eseményei

2011. december 23. péntek – Karácsonyi ünnepség
15.30-tól karácsonyi ünnepséget szerveztünk a Művese Állomás társalgójában.


A karácsonyi képek


2011. november 27. vasárnap – Jótékonysági hangverseny

A Frater Julianus Alapítvány jótékonysági hangversenyt rendezett a határon túli magyar kisebbségek megsegítésére a Hilton Budapest Szálloda Báltermében, a rászoruló csángó gyerekek karácsonyi megajándékozására. Mi is – kollégák, betegek, valamint hozzátartozók – részt vettünk ezen az eseményen.

2011. október 16. vasárnap – Utótalálkozó Diósjenőn
Délután 14 órától diósjenői találkozót szerveztünk a nyári táborban résztvevőknek, ahol felelevenítettük a nyári emlékeket, megnéztük az ott készült fényképeket, kikapcsolódtunk, jól éreztük magunkat. Emellett szakmai munka is folyt, Polner Kálmán főorvos úr előadást tartott, elemezte a laborértékeket, különböző teszteket töltöttünk ki.

A film zenéje: Mozart D-moll zongoraverseny No 20
Köchel jegyzékszám 466, 3. Rondo Allegro Assai tétel

A zongoránál: Svetlana Stanceva


A 20. és a 23. zongoraversenyről
itt olvashat és meg is hallgathatja.

2011. augusztus 14. vasárnap – Vesenap Diósjenőn

A Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége, Diósjenőn Vesenapot szervezett.

A Szent Margit Kórház parkolójából reggel 9 órakor indultunk Diósjenőre, a Haemobil Betegszállító Kht. biztosította utazásunkat. Azokkal a betegekkel, illetve családtagjaikkal, akik saját kocsival jöttek, megbeszéltük, hogy majd Diósjenőn találkozunk. (Összlétszám: 16 fő) 10 óra után megérkeztünk a Diósjenői Kemping mellett található strand területére, ahol már vártak minket. Miután lepakoltunk, zsíros-, illetve parízeres kenyérrel és lilahagymával vendégeltek meg.

A Vesenapon számos program közül bárki kedvére válogathatott. Különböző játékos sportvetélkedőkön mérkőzhettek meg a betegek, és a hozzátartozók, illetve a tikkasztó melegben fürödhettek, hűsölhettek is a medencében.

A színes programok mellett színpadi műsort is láthattak a jelenlévők. A község népi táncos együttese teremtett vidám hangulatot. Ezután felsétáltunk a kemping mellett található betonpályához, hogy megtekintsük a motoros bemutatót. A nap fénypontja Janicsák Veca volt – az X-Faktorban ismertté vált tehetséges énekesnő a legismertebb dalait adta elő.

A program végén minden résztvevő csomagot kapott.

2011. július 3.–9. vasárnap – szombat – Diósjenói Oktatótábor

A predialízis stádiumban gondozott vesebetegeink és családtagjaik vettek részt a Diósjenői Oktató és Továbbképző Táborban. (Összlétszám: 24 fő + segítők 5 fő)

Betegüdülés keretében 2011. július 10-tól-16-ig 9 fő betegünknek, illetve hozzátartozóiknak biztosítottuk a Diósjenői Kempingben történő elhelyezést.

2011. június 23. csütörtök – Látogatás az MNB-be

A Vesebeteg Klub tagjaival ellátogattunk a Magyar Nemzeti Bankba.

A sokszínű, interaktív kiállításon az ezeréves magyar pénztörténet legjelentősebb darabjait tekinthettük meg, emellett végigkövethettük a pénz kialakulásának lépéseit, a természeti fizetőeszközöktől a mai pénzekig, és megismerkedhettünk a legfontosabb biztonsági elemekkel, valamint a forgalomból kivont bankjegyek sorsával is.

A Látogatóközpont érmeboltjában lehetőség adódott emlék– és forgalmi érmék vásárlására. A dolgozói enteriőrben múltidézésként régi irodai és pénzfeldolgozói használati tárgyakkal találkozhattunk. A kiállítótérben többek között lehetőség nyílt igazi aranyrúd megemelésére, és egy hagyományos érmeverő gép kipróbálására.

Egy speciális mérleg megmutatta, hogy mennyit nyomtunk forintban, aranyban és euróban, és önarcképes bankjegyet, fabatkát is nyomtathattunk.

2011. január 27. csütörtök – Hangversenylátogatás

Hangversenylátogatást szerveztünk, amely a II. kerületi Kultúrkúriában került megrendezésre. Az Óbudai Danubia Zenekar újévi koncertje keretében Mozart, Bach és Schubert műveket játszott.
Keresés a honlapon

A weboldal karbantartása megszűnt, a hasznosnak ítélt tartalmak publicitását azonban megtartjuk.

Köszönjük a közel 100 ezer látogató érdeklődését.
Reméljük, sikerült némi segítséget nyújtani.

2018. május
 


Tisztelt Látogató!

Kérjük, hogy adójának 1%-ával támogassa a Szent Margit Kórház Vese Alapítványt!

Adószámunk:
18087183-1-41
1032 Budapest, Bécsi u. 132.

Köszönjük, hogy támogatja vesebeteg embertársaink ellátásának javítását.VII. Országos Pszichonephrologiai Konferencia

2013. május 13-án a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Vese Alapítvány, a Preventív Medicináért Alapítvány és a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány valamint a Nemzeti Vese-program támogatásával immáron hetedik alkalommal rendeztük meg Újpest Polgár Centrumában az Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferenciát 85 regisztrált résztvevővel.

Tovább >>>


VI. Országos Pszichonephrologiai Konferencia (Meghívó)

2012. május 5-én, szombaton 9.00-17.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Nephrologiai Társaság Pszichoszociális és Rehabilitációs Bizottságának rendezésében a VI. Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferencia.

Fókuszban: Az egészségkárosodás megállapításával kapcsolatos változások, az idős vesebetegek kezelésének, gondozásának kérdései.

Helyszín: Újpest Önkormányzat Polgár Centrum
Budapest, IV., Árpád u. 66. (a 3-mas metró Újpest végállomásánál)

Térkép
Tai Csi Diósjenőn
2012.04.19.

2011-ben a diósjenői táborozásokon segítette munkánkat Gervai Miklós András, a Tai Csi magyarországi mestere is. Az ő tevékenységét mutatja be az alábbi tájékoztató.
Közhasznú jelentések
2013. évi jelentés
2012. évi jelentés
2006. évi jelentés