Oktatótáborok

Diósjenő - a hagyományteremtés

A Szent Margit Kórház Vesebeteg Klubja a kórház Vese Alapítványával karöltve, 2007-ben egy nagyszerű hagyomány megteremtését határozta el. Oktató- és továbbképző tábort szervezett egy festői helyen, a Börzsöny egyik gyönyörű völgyében megbúvó Diósjenőn.

A kis falu strandja melletti kempingben bérelt az Alapítvány faházakat, ahol kényelmes körülmények között tudta elhelyezni a meghívottakat. A kempingben működik egy hét gépes művese állomás is.

Mindezek mellett van a tábornak még egy fontos jellegzetessége: nemcsak a dializált betegek voltak a meghívottak, hanem azok családtagjai is. Az előadásokat a családtagok is meghallgatták, sőt sokan közülük aktív résztvevői is voltak azoknak kérdéseik, hozzászólásaik révén.

A betegek saját gyógyításukba való bevonásának eredményeiről Dr. Polner Kálmán: A betegoktatás jelentősége és lehetőségei című tanulmányában lehet bővebben olvasni. A dolgozat érinti a diósjenői kezdeményezést is.

2007. év folyamán két alkalommal szerveztek oktató tábort, az elsőt július elején, a másodikat július végén. A tervek szerint minden évben több turnus kerül megszervezésre.

Oktató- és Továbbképző Tábor, Diósjenő - 2011 >>>
Oktató- és Továbbképző Tábor, Diósjenő - 2010 >>>
Oktató- és Továbbképző Tábor, Diósjenő - 2009 >>>
Oktató- és Továbbképző Tábor, Diósjenő - 2008 >>>
Oktató- és Továbbképző Tábor, Diósjenő - 2007 >>> 
Keresés a honlapon

A weboldal karbantartása megszűnt, a hasznosnak ítélt tartalmak publicitását azonban megtartjuk.

Köszönjük a közel 100 ezer látogató érdeklődését.
Reméljük, sikerült némi segítséget nyújtani.

2018. május
 


Tisztelt Látogató!

Kérjük, hogy adójának 1%-ával támogassa a Szent Margit Kórház Vese Alapítványt!

Adószámunk:
18087183-1-41
1032 Budapest, Bécsi u. 132.

Köszönjük, hogy támogatja vesebeteg embertársaink ellátásának javítását.VII. Országos Pszichonephrologiai Konferencia

2013. május 13-án a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Vese Alapítvány, a Preventív Medicináért Alapítvány és a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány valamint a Nemzeti Vese-program támogatásával immáron hetedik alkalommal rendeztük meg Újpest Polgár Centrumában az Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferenciát 85 regisztrált résztvevővel.

Tovább >>>


VI. Országos Pszichonephrologiai Konferencia (Meghívó)

2012. május 5-én, szombaton 9.00-17.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Nephrologiai Társaság Pszichoszociális és Rehabilitációs Bizottságának rendezésében a VI. Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferencia.

Fókuszban: Az egészségkárosodás megállapításával kapcsolatos változások, az idős vesebetegek kezelésének, gondozásának kérdései.

Helyszín: Újpest Önkormányzat Polgár Centrum
Budapest, IV., Árpád u. 66. (a 3-mas metró Újpest végállomásánál)

Térkép
Tai Csi Diósjenőn
2012.04.19.

2011-ben a diósjenői táborozásokon segítette munkánkat Gervai Miklós András, a Tai Csi magyarországi mestere is. Az ő tevékenységét mutatja be az alábbi tájékoztató.
Közhasznú jelentések
2013. évi jelentés
2012. évi jelentés
2006. évi jelentés