Magunkról

Kedves Érdeklődő!

Kórházunk Nephrológiai Osztályának orvosai és nővérei a vesebetegek ellátásának megsegítésére létrehozták a Szent Margit Kórházi Vesebetegek Klubját. A klub célja, hogy lehetőséget teremtsen a vesebetegek közösségének megszerveződésére, kulturális és szociális rendezvények szervezésére, és a betegek érdekképviseletére.

A klub tagja lehet bármelyik, kórházunkban kezelt vesebeteg, az ő családtagjai, és az őket ellátó személyzet. A klub tagjai szabadon döntenek a rendezvényeken való részvételükről, önkéntes jelentkezés alapján részt vehetnek a programok összeállításában és szervezésében. A klubtagság ingyenes, a jelentkezők tagsági kártyát kapnak, aminek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy - az adatvédelmi előírások messzemenő betartása mellett - a klub tevékenységét szervező és támogató szakemberek a klub működésének adatait, eredményeit folyamatosan kiértékeljék, a klub tevékenységének a beteg emberek életminőségére ható változásait nyomonkövessék, és erről szakmai fórumokon beszámoljanak.

A klub működtetésével példát szeretnénk mutatni arra, hogy a vesebetegek pszichoszociális helyzete jelentős mértékben javítható. És ezzel talán túl is mutatunk a vesebetegek körén, biztosak vagyunk benne, hogy ilyen irányú tapasztalataink jó része hasznosítható lesz általában a krónikus betegségben szenvedők javára.

A klub munkáját, valamint a szükséges anyagi fedezetek megteremtését a Szent Margit Kórház Vese Alapítványa segíti.

A klub vezetője Kiss Andrea a Nephrológiai Osztály szociális munkatársa, munkáját egy négy fős csapat támogatja, melynek tagjai:

  • Dr. Polner Kálmán osztályvezető főorvos, a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány Kuratóriumának elnöke,

  • Dr. Haris Ágnes főorvos, az Alapítvány Kuratóriumának tagja,

  • Dr. Homoki Marietta főorvos, az Alapítvány Felügyelő Bizottságának tagja, és

  • Dr. Zakarné Mezei Erzsébet főnővér, az Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke.

Kívánjuk, hogy minél többen lépjenek be a klubba, annak tevékenysége mindenki elvárásának minél jobban megfeleljen, és hogy sok örömet okozzon mindannyiónk életében.Keresés a honlapon

Tisztelt Látogató!

Kérjük, hogy adójának 1%-ával támogassa a Szent Margit Kórház Vese Alapítványt!
Adószámunk: 18087183-1-41
1032 Budapest, Bécsi u. 132.
Köszönjük, hogy támogatja vesebeteg embertársaink ellátásának javítását.VII. Országos Pszichonephrologiai Konferencia

2013. május 13-án a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Vese Alapítvány, a Preventív Medicináért Alapítvány és a Szent Margit Kórház Vese Alapítvány valamint a Nemzeti Vese-program támogatásával immáron hetedik alkalommal rendeztük meg Újpest Polgár Centrumában az Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferenciát 85 regisztrált résztvevővel.

Tovább >>>


VI. Országos Pszichonephrologiai Konferencia (Meghívó)

2012. május 5-én, szombaton 9.00-17.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Nephrologiai Társaság Pszichoszociális és Rehabilitációs Bizottságának rendezésében a VI. Országos Pszichonephrologia és Rehabilitációs Konferencia.

Fókuszban: Az egészségkárosodás megállapításával kapcsolatos változások, az idős vesebetegek kezelésének, gondozásának kérdései.

Helyszín: Újpest Önkormányzat Polgár Centrum
Budapest, IV., Árpád u. 66. (a 3-mas metró Újpest végállomásánál)

Térkép
Tai Csi Diósjenőn
2012.04.19.

2011-ben a diósjenői táborozásokon segítette munkánkat Gervai Miklós András, a Tai Csi magyarországi mestere is. Az ő tevékenységét mutatja be az alábbi tájékoztató.
Közhasznú jelentések
2013. évi jelentés
2012. évi jelentés
2006. évi jelentés


Utolsó módosítás
2016.01.05.